RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Сирійська опозиція відкинула написану у Кремлі конституцію

Сирійська опозиція відкинула запропонований Російською Федерацією проект нової конституції країни. Про це повідомив представник повстанців на переговорах в Астані (Казахстан) Яхья аль-Аріді, передає Bloomberg.

На його думку, Кремль повторює помилку адміністрації президента США Джорджа Буша-молодшого при врегулюванні конфлікту в Іраку.

"Ми сказали їм, що єдиний, хто має право писати Конституцію Сирії - це сирійський народ. Досвід Пола Бремера в Іраку, повноважного представника президента Джорджа Буша-молодшого в Іраку в 2003-2004 роках, цілком показовий: коли Конституція написана іншою країною, вона не буде працювати", - зазначив аль-Аріді.

За інформацією ЗМІ, проект нової конституції передбачає обрання президента країни на сім років (без права переобрання), перерозподіл повноважень глави держави на користь двопалатного парламенту і створення курдської автономії. Крім того, ісламський шаріат відкидається в якості основи для закону.

Нагадаємо, російський проект нової конституції Сирії було представлено голові делегації сирійської опозиції під час переговорів в Астані. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що проект складено російськими експертами на основі ідей сирійського уряду, опозиції і зовнішніх учасників конфлікту.

За підсумками міжнародної зустрічі в Астані 23-24 січня, присвяченій врегулюванню конфлікту в Сирії, Росія, Туреччина та Іран ухвалили спільну заяву.