RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Трамп має намір зупинити потік біженців з Сирії - ЗМІ

Президент США Дональд Трамп має намір зупинити безконтрольне переселення сирійців в інші країни, створивши в Сирії зони безпеки для населення, повідомляє DW.

Для цього господар Білого дому доручив міністерству оборони і Держдепартаменту протягом 90 днів розробити план створення "безпечних зон". Пояснюючи своє рішення, Трамп зазначив, що Європа зробила величезну помилку, прийнявши мільйони біженців з Сирії та інших гарячих точок на Близькому Сході, і він не хоче, щоб подібне сталося і у США.

Згідно з проектом указу президента США, який виявився в розпорядженні Reuters, в зонах безпеки "сирійські громадяни, які втекли з місць постійного проживання, можуть чекати на репатріацію або переселення у треті країни". У той же час у документі відсутні подробиці, що саме мають представляти собою такі зони, де вони будуть знаходитись, а також хто їх охоронятиме.

Влада Туреччини, яка давно виступає за створення безпольотної зони над Сирією і "островів безпеки" для населення, очікує якнайшвидшого виконання даної ініціативи президента США, передає Reuters.

"Створення безпечних зон - це те, за що Туреччина виступає з самого початку. Найкращим прикладом може служити Джераблус", - заявив представник МЗС Туреччини Хусейн Мюфтюоглу, маючи на увазі звільнене від ІГІЛ місто неподалік від турецького кордону, де тепер мешкають сирійські біженці.

Нагадаємо, раніше Трамп заявив про намір обмежити в'їзд у США для біженців з семи країн Близького Сходу.