RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Саудівська Аравія заявила про готовність направити війська в Сирію для боротьби з ІДІЛ

Глава МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив, що його країна готова підтримати США у боротьбі з терористичним угрупуванням "Ісламська держава" в Сирії, направивши туди війська спеціального призначення.

Про це аль-Джубейр повідомив в інтерв'ю німецькому виданню Süddeutsche Zeitung, передає російська редакції DW.

За його словами, такий намір висловили й інші держави Перської затоки. Саудівський міністр зазначив, що на даний момент проходять консультації з США для визначення того, "яким буде план, і що потрібно для його реалізації".

Також глава МЗС Саудівської Аравії сказав, що звільнені від "Ісламської держави" території Сирії мають перейти під контроль сирійських повстанців.

"Основна ідея в тому, що звільнити області від ІД і не допустити, щоб їх контролювала "Хезболла", Іран або сирійський режим", - підкреслив аль-Джубейр.

Крім цього, він озвучив позицію Саудівської Аравії, згідно з якою президент Сирії Башар Асад повинен піти у відставку. Як говорить аль-Джубейр, що метою переговорів у Женеві, які відкриваються 23 лютого, є організація політичного перехідного процесу до створення "нової Сирії без Асада".

Як додав саудівський міністр, якщо такого переходу не вийде, я не можу собі уявити, яким чином можна закінчити цю війну".

Як повідомляв "Апостроф", агентство Reuters дізналося про припинення допомоги США сирійським повстанцям.