RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Єгипті зняли всі звинувачення з екс-президента Мубарака

Єгипетський суд 2 березня зняв з колишнього президента країни Хосні Мубарака звинувачення в причетності до вбивств демонстрантів під час повстання проти його влади 2011 року. Це було останнє звинувачення проти колишнього лідера Єгипту.

Дане рішення Касаційного суду завершило справу, яка розглядалася п'ять років.

У 2011 році після 30 років правління Мубарака змусили подати у відставку. У 2012 році він був засуджений до довічного ув'язнення за звинуваченням у смерті сотень демонстрантів. Той вирок було скасовано з технічних помилок і справу повернули на повторний розгляд. Після цього суд визнав екс-президента невинним, але прокуратура оскаржила рішення.

Проти Мубарака було порушено кілька справ. Його вина була доведена тільки по одній, яка стосувалося корупції. Тоді суд засудив його до трьох років позбавлення волі, але йому зарахували проведений в ув'язненні час.

Після оголошення вироку 88-річний Мубарака виявив бажання повернутися у військовий госпіталь, в якому останні роки проходив лікування під вартою.

Як повідомляв "Апостроф", Мубарака разом з двома синами достроково звільнили з-під варти у справі про "президентські палаци".