RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Ердоган закликав віддати Німеччину під суд за пособництво тероризму

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган звинуватив Німеччину у "пособництві тероризму", а також надання притулку розшукуваним в Туреччині злочинцям, передає Daily Sabah.

"Німеччина має бути піддано суду за пособництво і приховування терору", - заявив Ердоган, виступаючи в Стамбулі.

Він також прокоментував справу затриманого в Стамбулі кореспондента німецького видання Die Welt Деніза Юсела, якого в Туреччині підозрюють у зв'язках з бойовиками,

За словами Ердогана, Юсел є "німецьким шпигуном", а також складається в забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану (РПК).

"Цю людину протягом місяця приховували в німецькому консульстві, і коли ми почали вимагати від них, щоб він постав перед судом, вони відмовилися його видавати", - розповів Ердоган.

Крім того, президент Туреччини розкритикував німецьку владу за те, що, на його думку, вони дозволяють говорити в країні "терористам" з РПК, і в цей же час вважають за краще "блокувати" збори, на яких міністри з Туреччини намагаються звернутися до турецького спільноти.

Раніше влада німецького міста Гаггенау скасували запланований захід Союзу європейсько-турецьких демократів (UETD), на якому мав виступити міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг з закликом підтримати конституційну реформу у Туреччині.

Нагадаємо, 22 лютого у Туреччині завершилося розслідування прокуратури про спробу державного перевороту 15 липня 2016 року.