RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Волонтери оцінили втрати російських найманців у Сирії

У 2017 році у результаті бойових дії в Сирії загинули не менше десятка бійців російської приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер". Про це йдеться в огляді групи Conflict Intelligence Team (CIT), передає Republic.

За даними CIT, бійці ПВК брали участь в тому числі в двох операціях зі звільнення Пальміри від ІГІЛ.

"Випадки смерті російських найманців характеризуються досить пізнім оповіщенням близьких про втрату (від двох тижнів і більше), неточністю дат смерті, доставкою тіл у запаяних "цинках"з проханням не розкривати їх", - повідомляють активісти CIT.

В організації назвали імена загиблих на Близькому Сході російських найманців: Олексій Найнодін, Роман Руденко, Костянтин Задорожний (загинули імовірно 31 січня 2017 року), Іван Слишкін (загинув 12 лютого), Василь Юрлін (загинув 20 лютого), Олександр Сагайдак (загинув в кінці лютого, точна дата невідома).

31 січня також загинули Юрій Сокальський (поки CIT не знайшла про нього даних у відкритих джерелах) і ще один боєць ПВК, ім'я якого поки не встановлено.

За попередніми даними, в боях за Пальміру також загинули "вагнерівці" Олександр Тичинін, Михайло Нефедов і Дмитро Маркелов.

Як додали у СІТ, переважна більшість виявлених найманців раніше брали участь в бойових діях на Донбасі.

Нагадаємо, за інформацією американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, основна мета, яку переслідує Росія у військовому конфлікті в Сирії - зняття економічних санкцій Заходу.