RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Удар США по авіабазі Асада: росЗМІ поскаржилися на знищення частини літаків

За попередніми даними, в результаті ракетного удару США по авіабазі "Шайрат" у Сирії знищено дев'ять літаків, але вціліла злітно-посадкова смуга аеродрому. Про це повідомляє з місця подій співробітник російського пропагандистського каналу "Россия 24".

За словами кореспондента, злітно-посадкова смуга аеродрому "Шайрат" не постраждала, вона всіяна осколками. За його словами, США вдалося знищити дев'ять критих ангарів і техніку, яка в них знаходилася - дев'ять літаків ВПС Сирії. Але тут залишилася авіатехніка, яка не була пошкоджена

Також були попадання по складах боєприпасів і палива.

Як стверджує кореспондент, під час бомбардування бази використовувалися осколково-фугасні і касетні боєприпаси. Пожежа на базі триває, в одному з агарів розриваються снаряди.

Нагадаємо, 7 квітня США завдали ракетного удару по авіабазі урядових військ президента Башара Асада.

Президент США Дональд Трамп заявив, що уряд президента Сирії Башара Асада "перетнув червону межу" після хімічної атаки в провінції Ідліб, жертвами якої стали мирні мешканці. Президент США зазначив, що хімічна атака вивела конфлікт у Сирії "на абсолютно новий рівень", а його ставлення до президента Сирії Башара Асада "дуже сильно змінилося".