RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Удар США по сирійській авіабазі: у Трампа дали пояснення

Однією з цілей нанесення ракетного удару по авіабазі сирійських ВПС було запобігання загрози скоєння за допомогою хімічної зброї атаки на Сполучені Штати. Про це повідомив держсекретар США Рекс Тіллерсон, передає "Інтрефакс".

"Очевидно, що однією з реальних небезпек, яку ми спостерігаємо в Сирії, є те, що саме такий вид зброї є в наявності, то є можливість попадання його в руки тих, хто може доставити його до берегів Америки і загрожувати американському народу", - сказав держсекретар.

Це, на думку Тіллерсона можливо, оскільки ситуація в Сирії хаотична, йде громадянська війна, присутні ІГІЛ, "Аль-Каїда".

Ці причини, за словами держсекретаря. і зумовило нанесенням ракетного удару по авіабазі, "який США вважають за доцільне".

"На нашу думку, удар є доречним, оскільки він був нанесений по об'єктах, з яких була зроблена остання хімічна атака", - підкреслив дипломат.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін засудив ракетний удар США по силах Башара Асада в Сирії як агресію проти суверенної держави.