RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Латиніна розповіла, як Путін став заручником Асада

Президент РФ Володимир Путін, є не союзником, а заручником сирійського президента Башара Асада. Таку думку висловила російський журналіст Юлія Латиніна на "Эхе Москвы".

"Крім сили є ще такий важливий вимір як бажання її проявляти, той, хто біль відмороженний, той і сильніший. Тому Путін був сильнішим за Обаму, а Асад зараз сильніше Путіна. Тому Чечня сильніша за Росію", - заявила Латиніна.

За її словами, держсекретар США Рекс Тіллерсон під час візиту в Москву поставив питання по Сирії руба: чи готова Росія воювати за Асада з США, які продовжать завдавати ударів по силам Асада?

І Кремль, на думку Латиніної, дав однозначну відповідь. "А момент істини був тоді, коли ми спеціально завезли С-300 і С-400 у Сирію, щоб збивати американські ракети, тому що ніяких інших ракет там не намічалося літати. І коли ракети" Томагавки "полетіли в аеродром, ми ці ракети не запуститься ", - зазначила російський журналіст.

В результаті, за словами Латиніної, з'ясувалося, що російські ракети в Сирії - це блеф, а удар з боку США щодо авіабази Башара - вразив саму суть політики Путіна на Близькому Сході.

"І Росію зараз дожимають. Тому що питання не стоїть, чи застосовував Асад хімічну зброю чи не застосовував - це питання якраз вирішене. Питання стоїть так: чи була Росія при цьому заручником або співучасником?" - підсумувала журналіст.

Нагадаємо, на думку російського політолога Лілії Шевцової, завдавши ракетного удару по Сирії і скинувши бомбу в Афганістані, США позбавили Росії монополії на непередбачуваність.