RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

США з побоюванням поставилися до підписання меморандуму щодо зон безпеки щодо Сирії

У США сумніваються в ефективності підписаного договору про створення чотирьох зон безпеки в Сирії на лінії зіткнення урядових і опозиційних військ. Про це повідомляє The Washington Post.

Відповідний договір був підписаний представниками Росії, Ірану і Туреччини в ході переговорів в Астані. Документ передбачає створення зон безпеки на територіях, контрольованих повстанцями і урядовими військами, які будуть розмежовані контрольно-пропускними пунктами, на яких будуть стояти війська країн, які підписали документ. Договір має вступити у силу завтра, 6 травня.

Як пише видання, залишається неясним ніж цей договір відрізняється від попередніх, які не працюють, поки сирійські військово-повітряні сили продовжують бомбити контрольовані повстанцями райони.

Представник держдепартаменту США Хізер Ноерт, заявила, що США як і раніше відчувають занепокоєння з приводу угоди, в тому числі через участь Ірану в якості "так званого гаранта договору".

"У світлі невдач попередніх угод, у нас є підстави бути обережними. Ми очікуємо, що режим припинить всі атаки на цивільних осіб та опозиційні сили - те, чого вони ніколи не робили. Ми очікуємо, що Росія забезпечить поступку режиму", - заявила Ноерт .

Нагадаємо, раніше у бойовиків ІДІЛ в Сирії знайшли зброю з російської електронікою.