RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У НАТО заявили про готовність приєднання до боротьби проти ІДІЛ

Сьогодні, 25 травня, Північноатлантичний альянс за підсумками зустрічі лідерів країн-членів НАТО в Брюсселі гарантовано приєднається до коаліції проти "Ісламської держави".

Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг на брифінгу в Брюсселі, передає "Європейська правда".

"Сьогодні ми узгодимо участь НАТО в коаліції проти ІГІЛ. Однак це не означає прямого військового участі Альянсу в бойових діях", - повідомив він.

Серед практичних дій, які можуть бути прийняті в рамках участі альянсу вк кампанії проти терористів "Ісламської держави", Столтенберг назвав використання розвідувальної авіації (літаків типу AWACS), дозаправку бомбардувальників у повітрі літаками-заправниками НАТО, а також роботу нового антитерористичного розвідувального підрозділу.

Генсек також зазначив, що всі 28 країн-членів НАТО вже зараз є учасниками глобальної коаліції проти "Ісламської держави", отже, приєднання Альянсу не означає входження в коаліцію нових держав-членів.

Відзначимо, що раніше заступник генсека НАТО Роуз Геттемюллер говорила про небажання альянсу втручатися у війну в Сирії. "Не справа НАТО втручатися у громадянську війну в Сирії, куди вже залучено Іран, Росію, Туреччину, що працюють над дипломатичним вирішенням конфлікту", - заявила Гетемюллер в інтерв'ю журналу "Новое время".

Нагадаємо, про мету приєднання НАТО до кампанії проти ІГІЛ вчора розповіли джерела ЗМІ у дипломатичних колах.