RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Асад зробив гучну заяву про наступ в Сирії

Президент Сирії Башар Асад під час спілкування з журналістами заявив, що незважаючи на режим припинення вогню, наступальна операція урядових військ і їх союзників проти повстанців в Східній Гуті триватиме.

Про це повідомляє DW.

Він додав, що не бачить "ніякого протиріччя між перемир'ям і військовими операціями". Він також підкреслив, що під час режиму припинення вогню сирійським урядовим силам навіть вдалося досягти деяких успіхів.

Асад упевнений, що військову операцію в Східній Гуті потрібно "проводити і надалі, паралельно відкриваючи шляхи для цивільного населення", яке сподівається покинути зону бойових дій.

Додамо, що за повідомленнями Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, розташованому в Лондоні, сирійська армія зайняла майже чверть території Східної Гути. Ця територія включає не дуже густо населену сільську місцевість і кілька невеликих міст.

При цьому сирійська армія заявляє, що "урядовим силам залишилося просунутися буквально на кілька кілометрів, щоб розділити анклав на дві частини".

Як повідомляв "Апостроф", з 18 лютого через бомбардування сирійського та російської авіації в Східній Гуті загинули 600 осіб, ще 200 осіб отримали поранення.