RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Трамп зробив нову різку заяву про Путіна після хіматаки в Сирії

Президент США Дональд Трамп заявив, що рішення про реакцію на хімічну атаку в Сирії буде прийнято протягом наступних 24-48 годин. Також він допустив, що президент Росії Володимир Путін несе відповідальність за атаку.

Про це Трамп заявив, виступаючи перед журналістами.

"Ми дуже занепокоєні тим, що подібні речі можуть мати місце. Це про людськість, ми говоримо про людськість. І ми не можемо дозволити, щоб це відбувалося", - зазначив президент США, говорячи про хімічну атаку в сирійській Думі.

Також Трамп повторив слова голови Пентагону, генерала Джеймса Меттіса, про те що застосування сили по відношенню до режиму Башара Асада не виключено. Однак відповідальним за атаку може виявитися не тільки він, а й його союзники.

"Якщо це Росія, Сирія, Іран, або всі вони разом - ми це з'ясуємо і ми будемо знати відповідь досить швидко. Таким чином, ми стежимо за цим дуже, дуже пильно", - зазначив президент США.

На питання, чи не несе відповідальність за атаку в Сирії президент РФ Володимир Путін, Трамп заявив: "Він може, так, може. І якщо це він, це буде дуже складно... Всі повинні нести відповідальність. Він буде, всі будуть".

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", через через нову хіматаку в сирійській Думі загинули від 70 до 100 осіб та до тисячі постраждали.