RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Загострення в Сирії: США відправляють потужну ударну групу кораблів на Близький Схід

Через чергове загострення ситуації в Сирії, викликане жахливою хіматакою військ Башара Асада, 11 квітня, ударна група американських кораблів на чолі з авіаносцем ВМС США Harry S. Truman відчалить від військово-морської бази Норфолк у штаті Віргінія в напрямку Європи і Близького Сходу.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Крім авіаносця в групу увійшли ракетний крейсер Normandy і ракетні есмінці Arleigh Burke, Bulkeley, Forrest Sherman, Farragut. Пізніше до них приєднаються і есмінці Jason Dunham і The Sullivans, а пізніше - і німецький фрегат Hessen.

Що стосується чисельності екіпажів кораблів, то вона перевищує 6500 осіб.

Крім того, за повідомленням видання Airlive, Європейське агентство авіаційної безпеки не виключає можливі авіаудари в Сирії в найближчі 72 години.

"У зв'язку з можливими повітряними ударами в Сирії з використанням наземних і / або крилатих ракет протягом наступних 72 годин і можливістю переривчастого руйнування радіонавігаційного обладнання, необхідно враховувати необхідність планування польотів в Східну частину Середземномор'я і в район Нікосії", - йдеться в терміновому повідомленні.

Читайте також матеріал "Апострофа" Відповідь Путіну в Сирії: куди цього разу полетять ракети Трампа.