RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Загибель військових Путіна в Сирії: росЗМІ розкрили нові подробиці

Російські військовослужбовці, які загинули в сирійській провінції Дейр-ез-Зор, були контрактниками-артилеристами, які координували дії сирійських військових і здійснювали наводку артилерії.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє "Коммерсант".

За інформацією видання, бій в населеному пункті Меядін стався в середині минулого тижня. За кілька днів до цього в провінцію прибула група приблизно з десяти російських військовослужбовців, які мали координувати дії сирійських військових: наприклад, здійснювати наведення цілей для ураження. Контрактники 200-ї артилерійської бригади Східного військового округу (Забайкальський край, селище Гірське) вже мали досвід відряджень в Сирію і вміли поводитися як зі старими артилерійськими системами, так і з реактивними системами залпового вогню типу "Смерч" або "Ураган", а також з гаубичними установками типу "Мста-Б".

Після навчання сирійських військових вони повинні були відправитися на базу Хмеймім (Латакія) для отримання нового завдання і після цього повернутися додому. Але ввечері 23 травня сирійські бойові розрахунки артилерійської батареї були згорнуті, а особовий склад за винятком військовослужбовців, залишених охороняти периметр, відправився відпочивати.

Джерело "Комерсанта" стверджує, що напад на базу був добре підготовленим, вогонь вівся з десятка джипів з встановленим на них великокаліберним озброєнням. Бій тривав близько години, російські ЗМІ повідомляють про 43 загиблих місцевих бойовиків. Однак, за інформацією порталу "Чіта.ру", 32-річний старший лейтенант Сергій Єлін і 23-річний сержант Ігор Михайлов загинули на місці. Крім того, приблизно в цей час в Сирії загинув і інший військовослужбовець - 25-річний Кирило Поліщук, який проходив службу на Балтійському флоті. За інформацією "Російської служби BBC", він служив у військах радіоелектронної боротьби і загинув під час нападу бойовиків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час обстрілу в провінції Дейр-ез-Зор 23 травня в Сирії загинули не тільки четверо військовослужбовців Росії, але і ще двоє найманців з ПВК "Вагнер".