RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Стало відомо про серйозне просування військ Асада в Сирії

У неділю, 15 липня, сирійські урядові війська розширили свій наступ в провінції Ель-Кунейтра в Сирії, яка прилягає до окупованих Ізраїлем Голанських висот.

Про це повідомляє Reuters.

Так, сирійські повстанці досі утримують вузьку ділянку, що розділяє провінції Дар'я і Ель-Кунейтра, незважаючи на захоплення урядовими силами за підтримки Росії здебільшого Дар'я.

Відзначається, що бойові літаки, імовірно ВКС Росії, атакували підконтрольне повстанцям село в Ель-Кунейтра, а також місто Ель-Хаара в сусідній провінції Дар'я.

Після масованого обстрілу сили Башара Асада взяли під контроль село Масхара, яка знаходиться в 11 км від кордону Голанських висот. Але на цьому вони не зупинилися. На даний момент вони намагаються за підтримки авіації захопити височину на півдні від села.

Ліванський телеканал al-Mayadeen, близький до Дамаску, повідомив, що сирійська армія просувається до району Тель-Масхара.

У той же час представники повстанців стверджують, що бойові дії тривають.

"Більше 28 (повітряних) ударів були нанесені по Масхарі, ведеться масований вогонь з артилерії та ракетних установок", - сказав представник повстанців.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про ліквідацію сімох військових Путіна в Сирії.