RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Стало відомо про домовленість Путіна і Ердогана по Сирії

Президент Росії Володимир Путін і глава Туреччини Реджеп Ердоган домовилися про створення демілітаризованої зони в Ідлібі (Сирія), щоб розділити сили резидента Башара Асада і повстанців.

Про це повідомляє ТАСС.

"Ми вирішили створити уздовж лінії зіткнення збройної опозиції з урядовими військами до 15 жовтня 2018 року демілітаризовану зону глибиною 15-20 км з виведенням звідти радикально налаштованих бойовиків, в тому числі "Джебхат ан-Нусра", - заявив Путін.

Крім того, як передає видання, з керівництвом Сирії, яке підтримує демілітаризовану зону, буде проведено консультації.

"В цілому цей підхід підтримується керівництвом Сирійської Арабської Республіки. Найближчим часом ми проведемо з сирійським керівництвом додаткові консультації", - додав Путін.

При цьому, зі свого боку, Туреччина зміцнить пункти спостереження по внутрішньому периметру зони деескалації в Ідлібі. До того ж, Туреччина і Росія організують патрулювання уздовж кордонів зони деескалації.

Також за пропозицією Ердогана до 10 жовтня із зони виведуть важке озброєння, танки, реактивні системи залпового вогню, знаряддя і міномети.

Нагадаємо, що провінція Ідліб на півночі країни - останній у всій Сирії анклав антиурядових угруповань. Остаточно сирійська армія покинула його під тиском бойовиків після поразки в битві за Ідліб 24-28 березня 2015 року.

Як повідомляв Апостроф, раніше в неділю, 16 вересня, в підконтрольній уряду частини Сирії вперше з 2011 року пройшли місцеві вибори.