RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Нова хіматака в Сирії: журналіст зловив РосЗМІ на брехні

Російські ЗМІ подавали неправдиву інформацію про кількість загиблих в результаті обстрілу сирійського Алеппо снарядами з хлором, в якому про-Асадівські медіа звинуватили місцевих повстанців.

Про це на своїй сторінці в Twitter пише німецький журналіст Джуліан Рьопке.

Він наводить скріншоти з сайту і Twitter сторінки видання "Sputnik". Як можна побачити, спочатку заявлялося про вісьмох загиблих, потім про дванадцять, а потім мова про загиблих вже не йшла - тільки про постраждалих.

"Медіа, підконтрольні кремлівському режиму, йшли від 8 убитих до 12 убитих, а потім до нуля убитих в "терористичній газовій атаці хлором на Алеппо" цієї ночі. Звучить переконливо", - з сарказмом пише Рьопке.

Крім того, він зазначив, що керівництво сирійських повстанців спростувало свою причетність до атаки і заявило про провокації режиму Асада і його російських союзників, які використовували хіматаку як привід для бомбардувань районів, підконтрольних повстанцям.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, кількість постраждалих в результаті обстрілу бойовиками житлових кварталів сирійського Алеппо снарядами з хлором зросла до 107 осіб.