RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

США заявили про виведення військ з Сирії і пояснили, що буде далі

Сполучені Штати Америки почали виведення армійського контингенту з Сирії і оголосили про новий етап в боротьбі проти "Ісламської держави".

Про це йдеться в заяві прес-служби Адміністрації президента США.

"П'ять років тому ІДІЛ була дуже сильною і небезпечною силою на Близькому Сході, а тепер США здобули перемогу над "халіфатом". Ці перемоги над ІДІЛ не означають кінця глобальної коаліції або її кампанії. Ми почали повертати війська США додому в той час, як ми переходимо до наступної фази цієї кампанії", - повідомили в Білому домі.

У Міністерстві оборони США, в свою чергу, підтвердили виведення військ і перехід до нового етапу військової операції в Сирії.

"Коаліція звільнила території, утримувані ІДІЛ, але кампанію проти ІДІЛ не закінчено", - заявила офіційний представник Пентагону Дана Уайт.

Вона відмовилася повідомляти деталі операції з міркувань необхідності захисту військ і оперативної безпеки.

"Ми продовжимо працювати з нашими партнерами і союзниками, щоб перемогти ІДІЛ, де б воно не діяло", - підсумувала Уайт.

У той же час, видання The New York Times, з посиланням на власні джерела повідомляє, що в Пентагоні намагалися відрадити президента США Дональда Трампа від рішення про виведення військ з Сирії.

За даними видання, представники Пентагону говорили Трампу, що виведення американських військ стане зрадою курдів, які воювали проти терористичного угрупування "Ісламська держава", а тепер можуть стати об'єктом атаки з боку Туреччини.

Один зі співрозмовників NYT розповів журналістам, армійський контингент США буде виведений з Сирії в кілька етапів протягом найближчих тижнів.

У Сирії дислокуються близько двох тисяч американських військовослужбовців, в основному спецназівців. Вони розміщені головним чином на сході країни і взаємодіють з місцевими курдами.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше військові США готові були нанести удари в Сирії в разі, якщо режим президента Сирії Башара Асада знову використає хімічну зброю.