RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

Всі новини

З'явилися нові деталі, фото і відео військової операції Туреччини в Сирії

Військово-повітряні сили Туреччини наносять авіаудари по містах на півночі Сирії, бійці курдських воєнізованих формувань заявили про відбиття атак турецької армії.

Про це в Twitter повідомив представник "Демократичних сил Сирії" (SDF) Мустафа Балі.

"Наземну атаку турецьких військ було відбито бійцями SDF в Тель-Абьяді. Поки немає просування вперед", - написав він.

Курди також оприлюднили відео обстрілу позицій турецької армії поблизу міста Айн Діварі. У повідомленні говориться, що тут тривають важкі зіткнення.

Тим часом Міністерство оборони Туреччини заявило, що завдало авіаудари по 181 об'єкту "терористичних організацій" на схід від річки Євфрат в Сирії. Повідомляється зокрема, що атакам з повітря піддалися Рас-ель-Айн, Камишли і Тель-Абьяд, а також Айн Ісса і Хасака, які знаходяться в тилу курдів. SDF у відповідь обстріляли турецьке місто Нусайбін.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

У Рас-ель-Айні курди підпалюють покришки і дерева, щоб перешкодити літакам.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в середу, 9 жовтня, вранці турецькі війська почали військову операцію під назвою "Джерело миру" в північно-східних регіонах Сирії. Операція проводиться проти курдських воєнізованих формувань, які Анкара вважає частиною забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану. Формування курдів були однією з головних сил, які боролися проти ІДІЛ в Сирії і підтримувалися США. Операція Туреччини почалася після виведення з регіону американських солдатів.