RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

Контролюють ціле місто: в мережі показали фото військової техніки Путіна в Сирії

Російські військові зайняли місто Манбідж в Сирії, який напередодні залишили військовослужбовці США.

Про це повідомляє Newsweek.

"По суті, це передача ... Однак все виконується швидко і не включає обходи та інше. Все зводиться до того, щоб вивезти якомога більше наших речей, знищуючи при цьому будь-яке чутливе обладнання, яке не може бути вивезено", - сказав представник Пентагону.

За його словами, військові США, "які давно перебувають у цьому районі, допомагають російським збройним силам швидко освоїтися в раніше небезпечному районі".

Як виявилося, американські військові почали поспішний вихід з міста Манбідж ще в понеділок, 14 жовтня. У той же час в місто увійшла армія уряду Сирії, яку підтримує Росія.

На підтвердження наявності російської техніки в цьому регіоні в мережі опублікували фото Т-62 з російським прапором по шляху в сирійську Ракку.

Нагадаємо, днями сирійські курди, в минулому союзники США, домовилися з урядом Башара Асада, щоб він надіслав свої війська на північ Сирії з метою зупинити наступ Туреччини. Адже Туреччина проводить на півночі Сирії військову операцію "Джерело світу" проти курдських загонів YPG, яких вважає терористами.

Детальніше про операцію Туреччини в Сирії, читайте в матеріалі "Апострофа": Турецький гамбіт: чи зможе Ердоган розбити курдів і причому тут Росія.