RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Вбивство ватажка ІДІЛ: Трамп заявив про ще один великий успіх військових

Заступник вбитого ватажка терористичної організації ІДІЛ Абу Бакра аль-Багдаді був ліквідований військовими США в ході військової операції на Близькому Сході.

Про це оголосив президент США Дональд Трамп у себе в Twitter.

"Тільки що підтверджено, що номер один на зміну Абу Бакр аль-Багдаді також знищений американськими солдатами. Він також мертвий", - написав Трамп.

28 жовтня курди в Сирії заявили про ліквідацію наступника лідера "Ісламської держави" Абу Бакра аль-Багдаді. Вони повідомили, що в ході нападу на бойовиків ІГІЛ після операції США зуміли ліквідувати лідера терористичної організації.

До цього в американській пресі з'явилися повідомлення про зміну керівника в ІДІЛ - нібито новим лідером організації став Абдулла Кардаш, відомий серед ісламських радикалів під ім'ям Хаджі Абдулла аль-Афар. Його назвали наступником аль-Багдаді ще в серпні. Імовірно саме Кардаша мав на увазі Трамп в своєму твіті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент США Дональд Трамп опублікував фото собаки, яка брала участь в ліквідації ватажка терористичного угруповання ІДІЛ Абу Бакра Аль-Багдаді.