RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У НАТО зробили різке звернення до Путіна і Асада через масові вбивства у Сирії

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу (НАТО) Йенс Столтенберг заявив про необхідність припинити операцію сирійський військ в провінції Ідліб, через яку гинуть невинні люди.

Звернення до президента Сирії Башара Асада та його покровителям в Росії Йенс Столтенберг зробив на прес-конференції напередодні зустрічі міністрів оборони країн Альянсу.

Генсек НАТО із засудженням оцінив ситуацію в сирійській провінції Ідліб, де через напади на цивільних осіб та обстрілів цивільних цілей тисячі людей змушені залишати свої будинки.

"Ми закликаємо Асада і Росію, яка надає підтримку режиму, припинити ці напади, поважати міжнародне законодавство ... Це треба робити терміново, тому що люди страждають в момент, коли ми зараз говоримо. Підтримуваний Росією режим Асада повинен припинити вбивство невинних людей в Ідлібі", - сказав він.

За офіційними даними, з початку грудня в провінціях Ідліб і Алеппо свої будинки були змушені покинути 689 тисяч осіб.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в ніч на 30 січня авіація РФ завдала удару по лікарні і пекарні в місті Еріха провінції Ідліб в Сирії, загинули близько 10 осіб, ще 37 - отримали поранення.