RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В Єрусалимі сталися масові сутички з поліцією - понад 200 осіб постраждали: фото і відео

У суботу, 7 травня, у Східному Єрусалимі сталися сутички між палестинцями та ізраїльськими поліцейськими. Після того, як палестинські прихожани почали кидати каміння і фаєри, поліцейські застосували силу, є постраждалі.

Про це повідомляє агенція Anadolu Agency із посиланням на дані поліції Єрусалима.

На Храмовій горі в Єрусалимі ввечері у п'ятницю, 7 травня, розгорівся конфлікт між палестинськими прихожанами і поліцією міста біля мечеті Аль-Акса, який переріс у бійню і масові затримання. Під час розгону прихожан на Храмовій горі постраждали шість поліцейських, а також близько 200 палестинців. Десятки учасників безладів було затримано.

"Після закінчення молитви на Храмовій горі тисячі прихожан почали кидати каміння і запускати феєрверки у поліцейських. На місці діють сили ізраїльської поліції, в ході заворушень поранено шістьох поліцейських", - йдеться в повідомленні.

Поліція закликала прихожан розійтися мирно після закінчення молитви, проте вони заклик проігнорували. Тоді поліція була змушена використовувати спецзасоби для розгону натовпу. В ході операції десятки палестинців затримано.

Як повідомляв "Апостроф", у Колумбії вже тиждень тривають масштабні протести. Внаслідок заворушень 23 протестувальники і один поліцейський загинули, ще кількасот людей поранені.