RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Небо – у вогні, попіл – у готелях: що відбувається на популярних турецьких курортах

Лісові пожежі в Туреччині дісталися до найбільш популярних курортів - Ічмелер і Мармаріс, Белек і Анталья. Українські туристи, які відпочивають там, діляться у мережі фото і відео з місця ппригоди.

"Апостроф" зібрав все, що відомо про лісові пожежі на егейських і середземноморських курортах Туреччини.

Наприклад, журналіста Оксана Боковня повідомляє на своїй сторінці в Facebook, що відбувається в безпосередній близькості до місця відпочинку українців.

Фото: Facebook Оксана Боковня

Фото: Facebook Оксана Боковня

Фото: Facebook Оксана Боковня

Фото: Facebook Оксана Боковня

Фото: Facebook Оксана Боковня

Фото: Артемія Чиркова

"Небо - у вогні, скрізь - запах гару. Попіл - на території готелів. Це лякає. Про всяк випадок, зібрали найцінніше - документи і необхідні речі", - пише журналістка.

За її словами, там, де немає займань, обслуговуючий персонал готелів посилив полив території і всюди розмістив таблички з попередженням не розпалювати відкритий вогонь.

Фото: Facebook Оксана Боковня

Фото: Facebook Оксана Боковня

"Турки моляться, щоб їх обійшло", - розповідає Оксана Боковня.

А ведуча телеканалу "Україна 24" Олена Чабак, яка відпочиває в Мармарисі, розповіла, що туристів попросили зібрати необхідні речі і документи, а потім очікувати вказівок біля ресепшену. В готелі централізовано вимкнули електрику і приготували велику кількість води для пиття і можливого гасіння пожеж.

Прес-секретар президента Туреччини Ібрагім Калин назвав національною катастрофою лісові пожежі на півдні країни, а прокуратура веде всебічне розслідування їх причин.

"Лісові пожежі - це національна катастрофа. Всі наші відомства ведуть з ними в координації інтенсивну боротьбу. Прокуратура всебічно вивчає причини пожеж. Роботи триватимуть невпинно", - написав Калин в Тwitter.

Зараз йде боротьба з вогнем у районах Кемер провінції Анталья, Сіліфке провінції Мерсін, Караїсалі провінції Адана, Сел провінції Османієі Меликгази провінції Кайсері.

Дивіться, що відбувається в Мармарисі:

В Кайсері ситуація ще гірша:

Горять і інші регіони Туреччини:

Турецькі ЗМІ публікують карту пожеж на Егейському та Середземноморському узбережжі Анатолійського півострова:

А тим часом персонал готелів в Бодрумі евакуює постояльців через те, що пожежами охоплені й готелі:

Цього тижня в Туреччині сталася 41 лісова пожежа в 13 регіонах, 31 з них вдалося взяти під контроль. Влада повідомила про трьох загиблих і більш як 180 постраждалих.