RU  UA

Чи загрожує Україні наплив біженців з Афганістану: експерт по Близькому Сходу дав відповідь

Україна не стоїть на шляху афганських біженців, велика частина яких переміщається в Центральну Азію або через Іран - до Туреччини. Однак накопичення мігрантів в цих двох регіонах рано чи пізно призведе до того, що вони будуть намагатися перебратися ближче до Європи. І тоді рано чи пізно Україна теж потрапить у цей трафік афганців, які рухаються в бік ЄС.

Про це директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос розповів в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV.

Він підкреслив, що, швидше за все, це буде трафік, тобто переміщення мігрантів через нашу територію, проте певна частина біженців може залишитися.

"Я думаю, що це будуть ті, хто має тут якісь зв'язки або родичів. Власне, тут присутня нечисленна афганська громада, яка залишилася ще з часів першого падіння прорадянського режиму. Відповідно, економічні відносини з Україною сприяли тому, що якась частина афганців перебралася в Україну і працює в торгівлі. Тобто, тут є база, і це, очевидно, буде стимулювати якусь частину афганців перебратися до нас", - резюмував експерт з питань Близького Сходу.

Повну версію інтерв'ю читайте тут: Україна поки не стоїть на шляху афганських біженців, але це ненадовго - Ігор Семиволос .