RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Ізраїль завдав потужні авіаудари по Сектору Газа: відео

Армія Ізраїлю увечері 21 серпня, завдала авіаударів по Сектору Гази у відповідь на те, як палестинці важко поранили 21-річного ізраїльського прикордонника Бар-ель-Шмуелі, який наразі знаходиться в небезпечному для життя стані.

Про це пише The Jerusalem Post.

Так, винищувачі цілилися на 4 об'єкти по всій території Гази, де вироблялася і зберігалася зброя.

"Атаки сталися через заворушення на загороді, а також через обстріл прикордонного поліцейського. "ХАМАС" продовжує перетворювати Газу в терористичну державу, експлуатуючи цивільне населення", - наголосили у ЦАГАЛ.

Армія оборони Ізраїлю запевнила, що буде відкривати вогонь у відповідь на будь-які терористичні атаки "ХАМАС". Крім того, за даними ЗМІ, Ізраїль посилив систему протиракетної оборони "Залізний купол".

За інформацією Міністерства охорони здоров'я Гази, в результаті заворушень на кордоні травми отримав 41 палестинець, з них 10 дітей. Зокрема, 13-річний хлопчик поранено у голову, інша дитина отримала гумовою гулею в шию. Серед постраждалих також є жінка та журналіст.

Раніше ми писали, Ізраїль завдав авіаударів по сектору Газа - вперше після перемир'я - у відповідь на запальні кулі, запущені з палестинської території.

Нагадаємо, що в ніч на 21 травня настало перемир'я між Ізраїлем та радикальним рухом "ХАМАС", який контролює Сектор Гази.