RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Очевидець вибуху в аеропорту Кабула: "Я бачив кінець світу"

Вибухи в аеропорту Кабула, в яких загинуло 90 осіб і понад 150 отримали поранення, були схожі на кінець світу. Про це розповів очевидець теракту - колишній співробітник міжнародної групи з розвитку зі спеціальним імміграційною візою в США.

Про це він розповів агентству Reuters.

За його словами, він був одним з тисяч людей в аеропорту, які сподівалися потрапити на останні авіарейси, які прибувають до столиці Афганістану для евакуації противників Талібану.

Чоловік простояв в черзі біля воріт аеропорту близько 10 години, коли близько 17:00 пролунав потужний вибух.

"Наче хтось виривав землю з-під моїх ніг; на мить мені здалося, що у мене розірвані барабанні перетинки, і я втратив слух", - каже чоловік.

"Я бачив тіла і частини тіл, які летять в повітрі, як торнадо, що відносить пластикові пакети ... в повітря. Я бачив тіла, частини тіл, літніх і поранених чоловіків, жінок і дітей, розкиданих на місці вибуху. Неможливо побачити кінець світу у цьому житті, але сьогодні я бачив кінець світу, я був свідком його на власні очі", - додав очевидець.

Нагадаємо, під час одного з вибухів загинули 11 морських піхотинців США і один військовий медик. Ще 15 американських військових отримали поранення різної тяжкості. Ця втрата стала найбільшою за 20 років військової присутності США в Афганістані. .