RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Потужна пожежа в японській лікарні вбила десятки людей: фото і подробиці трагедії

У ніч проти п'ятниці, 17 грудня, в японській Осаці спалахнула пожежа, внаслідок якої загинуло 27 чоловік. На думку слідства, виною тому стали дії палія.

Про це повідомляє японська інформагенція Kyodo.

Близько 10:20 ранку за місцевим часом (03:20 за Києвом) місцева пожежна служба отримала повідомлення про те, що на четвертому поверсі восьмиповерхового багатоквартирного будинку, розташованого неподалік станції JR Osaka, почалася пожежа. Загалом 28 людей постраждали, у тому числі 27 людей втратили життя.

Фото: Kyodo

Пожежу була майже загашено приблизно о 10:45 ранку, після того, як вигоріло близько 20 квадратних метрів площі, йдеться у повідомленні пожежного департаменту.

На думку слідства, пожежа почалася на четвертому поверсі в медичній клініці, яка надає послуги пацієнтам із психосоматичними та психіатричними розладами.

"Коли я визирнув на вулицю (з сусіднього офісу), то побачив помаранчеве полум'я у вікні на четвертому поверсі будівлі, - сказав свідок. - Жінка махала рукою з вікна на шостому поверсі і кликала на допомогу" .

Фото: Kyodo

Інший свідок, що працює в сусідньому ресторані, сказав: "Я бачив дим, що виходив з будівлі, і там було багато пожежних машин і машин швидкої допомоги. Людей рятувала пожежна машина зі сходами. У якийсь момент на околицях сталося відключення електроенергії" .

Інцидент стався в районі Кітасінчі в Осаці, де розташовано низку висококласних барів та нічних клубів.

Нагадаємо, у липні 2019 на студії аніме Kyoto Animation в Японії сталася страшна пожежа, тоді загинули понад 30 осіб.