RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Вертоліт президента Ірану потрапив в аварію: перші подробиці

Президентський вертоліт Мі-171, на борту якого перебував президент Ірану Ібрахім Раїсі, зазнав аварії.

Про це пише видання Tehran News.

За даними журналістів, авіакатастрофа сталася на території Східного Азербайджану.

Читайте також: У Японії вдруге за місяць зіткнулися два літаки: подробиці

"Гвинтокрил з президентом Раїсі у Східному Азербайджані розбився" , - йдеться у повідомленні.

Державний телеканал IRIB стверджує, що вертоліт із президентом на борту здійснив жорстке приземлення, а рятувальні команди зараз намагаються дістатися місця катастрофи.

Російське медіа Shot уточнює, що на борту Мі-171 знаходився Ібрахім Раїсі та міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдулахіян, які прилетіли до Східного Азербайджану з офіційним візитом. Також, за непідтвердженими даними, на борту гелікоптера був губернатор Східного Азербайджану Аль-Хашем.

"До інциденту Раїсі зустрівся з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим на прикордонному пункті двох країн на березі річки Аракс. Лідери двох країн взяли участь у відкритті греблі Киз-Каласи", - йдеться у повідомленні Daily Storm.

Інформаційне агентство Ісламської Республіки IRNA підтверджує інформацію про авіакатастрофу. За даними медіа, роботу рятувальних бригад ускладнюють погодні умови.

Російські ЗМІ з посиланням на агентство Tasnim стверджують, що всього в колоні з президентом Раїсі було три вертольоти. Два з них прибули до місця призначення, а третій Мі-171 зазнав аварії в гірській місцевості. Екіпаж нібито самостійно вийшов на зв'язок та запросив допомогу. На даний момент немає інформації про можливі жертви внаслідок авіакатастрофи.

Іранське агентство Mehr о 16:32 за київським часом повідомило, що Раїсі внаслідок авіакатастрофи не постраждав і зараз разом із главою МЗС наземним кортежем прямують до міста Тебріз.

Раніше ми розповідали, що в Сомалі впав вертоліт місії ООН.

Вас може зацікавити:

Нестикування російської пропаганди: які питання викликає історія з Іл-76

Авіакатастрофа ІЛ-76: у ГУР зробили заяву про останній обмін полоненими

В Африці розбився літак Іл-76: на борту могли бути бойовики "Вагнера"