RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

29 червня

28 червня

Всі новини

У найближчі тижні може спалахнути масштабна війна між Ізраїлем та "Хезболлою"

Якщо Єрусалим та ХАМАС не зможуть досягти угоди щодо припинення вогню у Газі, то між Ізраїлем та "Хезболлою" вже у наступні тижні може спалахнути масштабна війна.У розвідці США вважають, що каталізатором війни може стати велика атака однієї зі сторін.

Про це пише видання Politico.

Нараз чиновники США намагаються переконати сторони домовитись про деескалацію. Переговори проходять напружено у чиновників нема впевненості у позитивному результаті.Два високопоставлених чиновники розповіли журналістам видання, що за даними американської розвідки, ЦАХАЛ і "Хезболла" вже мають плани бойових дій і намагаються закупити додаткову зброю.

Ще один чиновник на умовах анонімності повідомив, що зараз ризик великої війни вищий, ніж будь-коли за останні тижні.

Тим часом у деяких країнах Європи прогнозують, що війна між Ізраїлем і "Хезболлою" може спалахнути за лічені дні. Влади європейських країн, Канади та США радять своїм громадянам евакуюватись з Лівану.

Представниця Ради національної безпеки США Адрієнн Уотсон заявила, що адміністрація "продовжує докладати зусиль для досягнення угоди, яка призведе до довготривалого припинення війни в Газі".

"Угода про припинення вогню і звільнення заручників в Газі прискорить можливість прогресу, включаючи тривалу безпеку і спокій уздовж північного кордону Ізраїлю з Ліваном. Ця угода зараз укладається з ХАМАС. Рішення в руках ХАМАСу", - зазначила вона.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що його країна "не хоче війни".

"Мета полягає в тому, аби безпечно повернути наших громадян додому. Ми вважаємо за краще робити це за допомогою домовленостей, але готуємося до всіх можливих сценаріїв", - сказав міністр.

Як повідомляв "Апостроф", Ізраїль готується розпочати обмежене вторгнення в Південний Ліван з метою відтіснити будь-які сили "Хезболли".