RU  UA  EN

Вівторок, 24 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

24 вересня

Всі новини

Ізраїль завдав сотні ударів по Лівану: понад 500 загиблих

Протягом минулої доби ВПС Ізраїлю завдали близько 1600 ударів по об'єктах Хезболли на півдні Лівану і в долині Бекаа.

Про це повідомляє CNN.

Відповідно до інформації МОЗ Лівану, внаслідок ізраїльських авіаударів по Хезболлі в Лівані загинуло приблизно 500 осіб і 1600 дістали поранення.

Згідно з інформацією журналістів, після попередження ЦАХАЛ про удари по об'єктах Хезболли тисячі ліванців втекли з півдня Лівану, а головна автомагістраль із портового міста Сідон 23 вересня була забита автомобілями, які їхали в Бейрут.

У Вашингтоні вважають, що Ізраїль значно послабив Хезболлу протягом останнього тижня, але продовжують «залаштункову» роботу, щоб переконати Тель-Авів не йти на подальшу ескалацію та не розпочинати наземне вторгнення до Лівану.

В свою чергу угрупування Аль-Манар, яке належить терористичному угрупованню Хезболла, заявило про нанесення в ніч із 23 на 24 вересня ракетних ударів по Ізраїлю — по військовому аеродрому Мегіддо й авіабазі Рамат-Давид, розташованих на півночі єврейської держави, а також по об'єктах поблизу Хайфи й Тверії.

Нагадаємо, президент Ізраїлю Іцхак Герцог відкинув причетність країни до підривів пейджерів бойовиків "Хезболи". За його словами, в угрупування є "багато ворогів".