RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

29 вересня

Всі новини

Ізраїль ліквідував топ-ватажка "Хезболли", якого планували призначити замість Насралли

Армія оборони Ізраїлю заявила, що вночі ліквідувала одного з лідерів "Хезболли" Набіля Каука, якого, за повідомленнями New York Times, лише вчора мали намір коронувати на місце ліквідованого Хасана Насралли.

Про це йдеться в повідомленні Telegram-каналу "Голос Ізраїля".

Каук був командиром "превентивного підрозділу безпеки" і високопоставленим членом центральної ради "Хезболли". ЦАХАЛ стверджує, що Каук "брав участь у терористичних нападах на Ізраїль та його громадян".

Він загинув минулої ночі через авіудари Ізраїлю по півдню Бейруту, де розташовується центральний штаб ліванського угруповання.

Також внаслідок інших атак ВПС Ізраїлю було ліквідовано главу розвідки Хезболли Хасана Халіль Ясіна, командира ракетного підрозділу "Хезболли" на півдні Лівану Мухаммада Алі Ісмаїла, його заступник Хусейна Ахмада Ісмаїла, а також інших бойовиків та командирів, які були з ними.

Крім того, вчора було знищено Ахмеда Мухаммада Фахада, командира ХАМАСу на півдні Сирії, відповідального за ракетні обстріли Голанських висот.

За даними Сирійського центру, вночі "невідомі винищувачі" завдали ударів по складах зброї та штаб-квартирі КВІР у районі Дейр-ез-Зор на сході Сирії, в результаті було ліквідовано високопоставленого члена проіранських ополченців та ще 15 бойовиків та офіцерів.

Вночі в арабській мережі BBC з'явилося повідомлення про те, що Мухаммад Абдель Салам, високопоставлений член хуситів, загинув разом зі своєю командою в результаті падіння вертольота, коли прямував до Ірану, для обговорення реакції Ізраїлю у відповідь.

Нагадаємо, раніше в мережі з'явилося відео вилучення тіла ліквідованого ватажка терористів угруповання "Хезболла" Хасана Насралли, якого було вбито ударом ізраїльської авіації по підземному бункеру.