RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Більш заразний, але менш смертоносний: лікар розповів про головні особливості штаму "Дельта"

"Дельта" штам коронавірусу має більш високу заразність, але рідше призводить до летального результату, ніж початкові варіанти Covid-19.

Про це розповів імунолог Андрій Волянський, пише "Україна 24".

"Ми вже можемо сказати про штам "Дельта", що він більш заразний, але менш смертоносний. Про це переконливо свідчать дані з Великої Британії і сьогоднішні дані із західної Європи. У Великої Британії все триває з кінця травня, і летальність станом на сьогоднішній день - 0,2%. Це при тому, що за півтора року пандемії в світі - 2%. Це в 10 разів нижче", - пояснив лікар.

Однак, за його словами, у жителів Великої Британії є вагома перевага перед українцями - вакциновано набагато більше людей і більше людей перехворіло, отримавши природний імунітет.

Як повідомляв "Апостроф", лікар-епідеміолог, засновник NEGIC, голова ГО "Інфекційний контроль в Україні" Андрій Александрін попередив, що Україні потрібно прискорити темпи вакцинації, інакше поширення Дельта-штаму коронавірусу може піти за негативним сценарієм Росії.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я