RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Наскільки ефективні вакцини проти штаму "Дельта": пояснення науковців

Науковий співробітник Китайського центру з контролю і профілактики захворювань Фен Цзицзянь заявив, що вакцини від коронавірусу захищають від найнебезпечнішого варіанту COVID-19 - "Дельта", проте не так ефективно.

Про це пише Aljazeera.

"Наявні на цей момент дослідження і результати спостережень вказують на те, що захисний ефект вакцин від COVID-19 проти варіанту "Дельта" може знижуватися, але наявні вакцини як і раніше володіють хорошими профілактичними і захисними властивостями проти варіанту "Дельта", - повідомив Фен Цзицзянь.

Натомість, його колега - експерт Китайського центру з контролю і профілактиці захворювань Шао Імін заявив, що жодна вакцина не може стовідсотково запобігти зараженню.

Водночас, фактом залишається те, що наявні варіантні штами COVID-19 все ще знаходяться у контрольованому діапазоні створених вакцин станом на 2021 рік.

Нагадаємо, Японія, Таїланд і Малайзія оголосили про рекордну кількість випадків зараження COVID-19, викликаних штамом "Дельта".

Крім того, ми повідомляли, що у ВООЗ назвали єдиний спосіб протистояти штаму "Дельта".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я