RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

Всі новини

Знайшли давно в печерах під Уханем: вчений озвучив несподівану версію появи COVID-19

Схожий на 96% на SARS-CoV-2 вірус фахівці знайшли в китайських печерах в 2013 році, але зразки кудись зникли.

Про це розповів глава служби профілактики і контролю інфекційних захворювань університетського шпиталю Женеви Дідьє Піттt.

Експерт озвучив несподівану версію можливої появи COVID-19 і зазначив, що схожий вірус виявили приблизно в 1100 кілометрах від Уханя в печерах.

Дідьє Пітте припустив, що вчені, які виявили схожий на 96% на SARS-CoV-2 вірус, могли їм заразитися. В Ухані функціонує кілька лабораторій і фахівці зробили кілька дисертацій по вірусу, але вони зникли.

"Залишається неясним те, що в 2013 році в Китаї приблизно в 1100 кілометрах від Ухань в печерах, які досліджували спелеологи, був виявлений вірус, дуже схожий - на 96% - на COVID-19, і він міг заразити людей, які працювали в цій печері. І те, що залишається незрозумілим, це те, що цей вірус, можливо, було виявлено однією з лабораторій в Ухані. Там є кілька лабораторій, які працюють з коронавірусами. Були зроблені публікації, дисертації людьми, які працюють в цих лабораторіях. Але ці дисертації зникли. Крім того, коли працюєш над новим вірусом, то його заморожують. Але з'ясувалося, що лабораторія не знайшла цей екземпляр. І це трохи турбує", - заявив учений в коментарі журналістам.

Співробітник університетського шпиталю Женеви припустив, що факт знаходження цього вірусу в печерах біля Уханя приховали від суспільства. Дідьє Пітте нагадав, що в 2019 році, перед початком пандемії COVID-19, в Ухані проводили військові олімпійські ігри, під час яких захворіло кілька спортсменів.

Підсумовуючи, швейцарський учений закликав провести детальне розслідування, оскільки коронавірус міг циркулювати в світі набагато раніше.

Раніше ми розповідали, в яких країнах зафіксовані осередки зараження Дельта штамом коронавірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я