RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

"Дельта" вбиває навіть вакцинованих: в МОЗ озвучили особливості штаму

Небезпечний варіант коронавірусу "Дельта" є найчастіше серед нещеплених вакциною. При цьому ефективність вакцинації в разі інфікування цим штамом знижується на 10%.

Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузин в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, хворий штамом "Дельта" - набагато заразніше, у нього більше кількість вірусних часточок знаходиться в верхніх дихальних шляхах. Також хвороба переноситься важче і частіше призводить до госпіталізації.

"Найчастіше високі рівні смертності при інфікуванні "Дельтою" спостерігалися саме серед невакцинованого населення. У тих країнах, де переважна більшість населення була вакцинована, цифри смертності не відрізнялися від, наприклад, штаму "Альфа", - зазначив Кузин.

Незважаючи на зниження ефекту від вакцини при зараженні "Дельтою", захист все одно є.

"Зараз ті країни, де реєструється спалах "Дельти", вони показують, що переважні відсотки смертності, переважні відсотки важкого перебігу (це майже 98-99відсотків), то це серед невакцинованого населення", - заявив головний санлікар.

Нагадаємо, Ігор Кузин спростував повідомлення від деяких ЗМІ, що може повернуться локдаун 4 вересня. За його словами немає підстав говорити про погіршення ситуації. Зараз навпаки хочуть максимально відтягнути локдаун.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я