RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Як отримати міжнародний сертифікат про вакцинацію: відповідь МОЗ

Українці, які пройшли повний курс імунізації від COVID-19, можуть оформити собі міжнародний сертифікат вакцинації.

Про це розповів глава МОЗ Віктор Ляшко в ефірі телеканалу "1+1".

За його словами, для оформлення документа міжнародного зразка щепленим українцям потрібно звернутися до сімейного або лікуючого лікаря.

"Міжнародні сертифікати про вакцинацію сьогодні доступні. Ви звертаєтеся до свого сімейного лікаря або до лікаря. Після того, як вам зробили два рази щеплення вакциною проти COVID-19, а у нас все вакцини визнані Всесвітньою організацією охорони здоров'я, на кожну з них лікар видасть вам міжнародний сертифікат про вакцинацію", - підкреслив Ляшко в ефірі телеканалу.

На офіційному документі, як попереджає глава МОЗ, повинна бути печатка медичного закладу, а сам бланк не обов'язково повинен бути жовтого кольору. Як попередив Віктор Ляшко, ЄС додатково надав в своїх кордонах можливість подорожувати з електронним COVID-сертифікатом.

Що стосується українського електронного сертифіката про вакцинацію, то він пройшов технічну оцінку і відповідає вимогам Брюсселя.

"Зараз завершується бета-тестування, дошліфовуємо юридичні аспекти, і в українців буде сертифікат, аналогічний тому, що в ЄС. Тому нам додатково для подорожей в ЄС не буде потрібен міжнародний сертифікат, ми будемо подорожувати по електронному документу", - підсумував міністр охорони здоров'я.

Раніше ми розповідали, що українські COVID-сертифікати незабаром визнає ЄС.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я