RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

Вакцинація дітей проти COVID-19: вірусолог вказала на важливий нюанс

Вакцинація від коронавірусу не обов'язкова для дітей, за винятком тих, хто мають інвалідність.

Про це повідомляє Obozrevatel.

"Загалом дітям вакцинація не потрібна. У них за віком мало тих рецепторів, з якими зв’язується вірус", – заявила доктор медичних наук Алла Мироненко.

Від коронавірусу загинули близько 60 дітей, усі випадки припадають на осіб з інвалідністю. Тому наголошується на вакцинації саме них, а не щепленні всього дитячого населення. До того ж завжди обов'язкова згода батьків.

"Але слід зважати на те, що це були проблемні діти – з інвалідністю. Можливо, вони не були доглянуті як слід, не була вчасно надана відповідна медична допомога… Діти хворіють, але зазвичай дуже легко. Це проходить як звичайне ГРВІ. Може, в лікарню хтось і потрапляв, але, на щастя, таких дуже мало. Окрім того, досвід минулого року нам показав, що в родинах дорослі заражували дітей, а не навпаки. Тому я не бачу сенсу у вакцинації дітей", – наголосила Мироненко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що незабаром в Україні можуть дозволити робити щеплення від коронавірусу підліткам за досвідом Євросоюзу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я