RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Про локдауни можна забути: в МОЗ назвали єдиний крок для цього

У МОЗ не відкидають можливість повторного введення локдауна, але зазначають, що він малоймовірний. Принаймні, якщо дотримуватися простих правил і відповідально поставитися до процесу вакцинації населення.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Украіна24" міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко. Відео з його коментарем опублікував офіційний Telegram "Украіна24".

За словами Ляшка, якщо максимальна кількість людей зробить щеплення від COVID-19, то повторних локдаунов можна буде уникнути без всяких проблем. При цьому міністр підкреслює, що зараз, як і надалі, в Україні буде все для вакцинації. Потрібно просто цього захотіти і проявити відповідальну громадянську позицію.

"Я завжди говорив і буду говорити - "Не потрібно нічого очікувати". Потрібно зробити все можливе, щоб цього не сталося. А щоб цього не сталося, потрібно встати з зручного стільчика, і піти в кабінет щеплення або в Центр масової вакцинації.

На сьогодні 7 мільйонів доз вакцини вже є на території країни. Просто потрібно прийти вакцинуватися. І тоді можна буде забути про локдаунах і досить важких хвилях (епідемії, ред.), Які можуть очікувати Україну.

Але щоб далі говорити, що буде відбуватися, якщо буде зростання (кількості хворих, ред.), То ми розглядаємо постанову Кабінету міністрів України про введення адаптивного карантину. Цієї середи ми його продовжили до 1 жовтня.

Адаптивний карантин виправдав себе під час спалаху, яка була в лютому-березні-квітні цього року. І там ми показали, що ми не "закривали" повністю всю країну. Країна була поділена на рівні епідеміологічної небезпеки - зелений, жовтий, помаранчевий і червоний. Для кожного рівня є свої обмеження, які будуть застосовуватися, коли будуть досягнуті певні індикаторні показники ", - заявив Ляшко.

Що буде з транспортом

Також міністр додав, що перебої в роботі громадського транспорту, як вже було раніше, теж малоймовірні. За його словами, такі жорсткі заходи можуть впроваджуватися тільки в так званих червоних зонах. І то, каже Ляшко, навіть в них подібне тепер практикується лише за певних умов.

"Зараз у нас питання в тому, що всі обмеження, які є, прописані в цій постанові. І ми говоримо про те, що транспорт - це тільки червоні лінії епідеміологічної небезпеки. Але там також - лише за певних умов.

Тому зараз все те, що прописано в постанові, має працювати. Воно давало свій позитивний ефект, який був оцінений експертами Всесвітньої організації охорони здоров'я. Тому потрібно дотримуватися прописані правила ", - резюмував міністр.

Раніше ми також повідомляли, що в Київській міській адміністрації розповіли, чи будуть вводити локдаун в столиці найближчим часом.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я