RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

11 квітня

10 квітня

9 квітня

8 квітня

Всі новини

У залишку - 9 млн доз вакцини: експерт пояснив проблему зі щепленнями проти COVID-19 в Україні

Станом на п'ятницю, 20 серпня, в Україну поставили 17 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу, при цьому 9 мільйонів знаходиться на залишку. Щоб їх використати знадобиться понад два місяці, а вакцинація половини населення країни займе вісім місяців.

Про це написав системний аналітик Євген Істребін.

Він зазначив, що на піку вакцинації щодня в середньому кололи 132 тисяч. Зараз цей показник впав до 110 тисяч. Аналітик припустив, що у святкові дні падіння буде ще більше.

"Частково падіння компенсують другою дозою "Модерны", яку почали активно колоти тільки вчора. Але справа не тільки в цьому. На залишку вже 9 млн вакцин. При темпі 130 тисяч в день цього вистачить на 69 днів. Але з таким темпом для досягнення порогу в 50% вакцинованих громадян треба 8 місяців ", - говориться в повідомленні.

Істребін заявив, що необхідно запускати компанію з популяризації вакцинації проти COVID-19 в засобах масової інформації та збільшувати кількість прищепних пунктів.

"В іншому випадку якщо будуть продовжуватися поставки вакцин в Україні такими темпами, ми можемо зіткнутися з тим, що вакцину просто доведеться віддавати іншим країнам", - написав аналітик.

Раніше ми писали, що в Києві почали вакцинувати людей від коронавірусу в маршрутках. Один з мобільних центрів вакцинації вже приступив до роботи на Оболоні.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я