RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Влада грає з населенням: чи можна послабити карантин вакцинованим українцям

В Україні через низькі темпи вакцинації населення в другій половині вересня очікується зростання числа заражень, але влада грає з українцями в гру, заявляючи про ослаблення карантину для щеплених громадян.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив кандидат медичних наук, голова Національної експертної групи з інфекційного контролю, епідеміолог Андрій Александрін.

Заява головного санлікаря України Ігоря Кузіна про можливе ослаблення карантину для вакцинованих українців викликає подив у епідеміолога. За його словами, влада, роблячи подібні заяви, грають з громадянами в якусь гру.

"Давайте з вами розберемо: не так давно Шмигаль помпезно оголосив, що Україна входить в останній п'ятий етап вакцинації. Нагадаю, що за підсумками чотирьох етапів повинно було бути повністю вакциновано 21,5 млн громадян України. На сьогоднішній день у нас вакциновано близько 3 млн людина, а у нас вже почали п'ятий етап. До чого це призведе?", - задався питанням Александрін.

Як зазначив епідеміолог, кожна держава, яка з відповідальністю поставилася до вакцинації свого населення, в першу чергу імунізовала людей з груп ризику. Для прикладу Андрій Александрін взяв Великобританію та Росію.

Незважаючи на те, що обидві країни зараз б'ють рекорди за щоденними випадками зараження, у Великобританії рівень смертності в 17 разів нижче від показників, зафіксованих під час торішнього піку захворюваності. Це пов'язано з тим, що охоплення імунізації груп ризику становить вище 90%.

"Так, багато хворіє, але це переважно люди молодого віку і діти, а вони часто переносять хворобу в легкій і безсимптомній формі. Так, є середня і важка, але це не так глобально, як було. У Російській Федерації теж пік захворюваності. Але за рахунок низького охоплення вакцинацією там дуже висока захворюваність і смертність. Таку ж ситуацію ми будемо спостерігати в Україні. Я думаю, що це почнеться в другій половині вересня, коли діти масово підуть в закриті колективи ", - попередив Александрін.

Також читайте матеріал "Апострофа": Восени смертність від коронавірусу у нас буде така ж, як в Росії - епідеміолог Андрій Александрін

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я