RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Чи підуть діти 1 вересня в школи: у МОЗ дали відповідь

Навчальний рік в Україні розпочнеться 1 вересня у звичайному режимі. Якщо епідемічна ситуація погіршиться, будуть працювати тільки школи, де щеплення від коронавірусу отримали понад 80% педагогів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на слова міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка.

"Ми підготовлені до 1 вересня, і сьогодні, коли країна знаходиться на зеленому рівні епідемічної небезпеки, ми починаємо звичайний навчальний рік, коли діти підуть в школу", - заявив він.

Чиновник зазначив, що якщо число випадків захворювання на коронавірусну інфекцію ростиме, а Україна перейде в жовтий, оранжевий або червоний рівень епідемічної небезпеки, в цей період будуть відкриті тільки школи, в яких вакциновано понад 80% вчителів.

За словами Ляшка, на сьогодні в країні вже є багато таких шкіл, наприклад всі школи в Житомирі.

Він додав, що поки немає чіткої динаміки, яка б свідчила, що штам "Дельта" більше вражає дітей.

"Також ми сьогодні не говоримо про вакцинацію підлітків від 12 до 18 років, хоча в інструкції виробники вакцини вже дозволяють їм робити щеплення. Над цим ми ще працюємо", - сказав міністр.

Раніше начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко назвав три сценарії введення обмежень в українських школах з 1 вересня.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я