RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Як привчити дітей до корисних продуктів: поради і лайфхаки від доктора Комаровського

Діти повинні вживати в їжу корисні продукти, але дуже часто батьки самі провокують їх неправильними продуктами.

Про це на своєму YouTube-каналі розповів відомий в рач-педіатр Євген Комаровський.

За словами фахівця, батьки часто приносять додому некорисні продукти і вживають їх в їжу. При цьому дітей за таку їжу вони лають.

Також лікар звернув увагу, що дуже часто батьки хочуть нагодувати малюка овочами, чого також робити не можна. За словами Комаровського, потрібно починати з маленьких шматочків овочів.

Крім того, лікар впевнений, що дитина особисто повинна бути залучена в процес вибору правильних продуктів і повинна мати можливість вибору.

"Треба йти в супермаркет з дитиною і сказати: "Без тебе я вибрати не зможу. Ось є маленька морквина, є велика, а ось ця - мита. Яка більше сподобається зайчику? Може, ми купимо і разом, помиємо і спробуємо?"- сказав він.

Ще один лайфхак - готувати разом з дитиною. Коли батьки і дитина спілкуватимуться під час приготування, у малюка з'явиться харчовий інтерес.

"Коли дитина пройшла через процес сервірування і готування, зізнатися собі, що вийшло щось несмачне, не хочеться. Заперечення незнайомої їжі у дитини - це абсолютно нормально, це інстинкти. І коли вона п'ять разів сказала "ні", це ні про що не говорить. Головне, дитина повинна бачити, як це їдять тата і мами. Відмова вимагає часу на подолання", - додав лікар.

Нагадаємо, що раніше Комаровський дав поради, як захистити школярів від Covid-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: