RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Може швидко захоплювати території: ВООЗ стурбована "колумбійським" штамом коронавірусу

Всесвітня організація охорони здоров'я зафіксувала новий штам коронавірусу "Мю" (B.1.621). Зараз він в основному циркулює в Колумбії та Еквадорі.

Про це повідомляє прес-служба Організації Об'єднаних Націй.

Вперше цю форму виявили в Колумбії в січні 2021. Відтоді з'являлися поодинокі повідомлення про спричинені нею випадки захворювання в Південній Америці та Європі.

Зараз "Мю" швидко поширюється в Колумбії та Еквадорі, де на нього припадає близько 39 відсотків і 13 відсотків заражень відповідно.

Опубліковане наприкінці липня в Journal of Medical Biology дослідження медиків Біомедичного Університету Риму і Університету Брешіа показало хорошу опірність "Мю" штаму пацієнтів, щеплених вакциною Pfizer/Biontech. На їхню думку, даний варіант коронавірусу не становить загрози для ефективності вакцин, повідомляє Інтерфакс.

Однак у своєму щотижневому епідеміологічному бюлетені, опублікованому у вівторок, ВООЗ не виключила, що у нового варіанту "Мю" є ряд мутацій, які вказують на те, що він більш стійкий до вакцин. Однак це попередні оцінки і потрібні додаткові дослідження.

Попередні дані показують зниження ефективності вакцин, аналогічне тому, що спостерігається в разі варіанту "Бета". У ВООЗ заявили, що будуть відстежувати поведінку "Мю", особливо в районах, де одночасно циркулює "Дельта".

Керівник лабораторії геномної інженерії МФТІ Павло Волчков заявив "Известиям", що новий штам "Мю" має потенціал в плані поширення, і досить швидко здатний захоплювати ті території, де немає більше патогенної "Дельти".

"Він однозначно обганяє "Лямбду" - штам, який також значно поширився по Південній Америці. Однак" Дельта "поки залишається домінуючим варіантом у тих країнах, де набуває поширення, зокрема в США. В цілому можна сказати, що чим більше ключових мутацій у нового варіанту, тим він більш контагіозний (швидше поширюється в популяції), а також краще здатний уникати нейтралізуючих антитіл, які виробляються в результаті хвороби чи вакцинації", - заявив генний інженер.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що у штаму "Дельта" виявили специфічний симптом: мутант діє на людей інакше.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я Тема: Медицина