RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Вчені виявили ще один наслідок COVID-19: органи можуть старіти в 30 разів швидше

Органи перехворілих коронавірусом можуть "старіти" на десятиліття, а саме - їх нирки втрачають близько 30% своїх функцій.

Про це повідомляють американські вчені, дослідження яких опублікували в науковому журналі JASN.

Вчені досліджували близько 89 тисяч людей, які перехворіли інфекцією COVID-19, а також ще 1,6 млн громадян, які не були заражені. У перших нирки втратили близько 30% своїх функцій протягом року. При цьому стандартна втрата функціональності печінки у людей віком від 30 до 40 років - близько 1% на рік.

В даний час фахівці не можуть точно відповісти на питання про те, чому нирки так страждають в результаті впливу на них коронавирусної інфекції. Можливо, цей орган може бути чутливий до запальних процесів або активізації імунної системи. Також функцію нирок може порушувати здатність розрідження крові.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що через рік після перенесеного Covid-19 у половини пацієнтів залишаються симптоми.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я