RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

Оформлення е-лікарняного: чи потрібно йти до лікаря

Дистанційного отримання е-лікарняного в Україні не буде. Особистий прийом у лікаря залишається обов'язковою процедурою при отриманні електронного листа непрацездатності.

Про це повідомляє Національна служба здоров'я України.

"Лікар огляне пацієнта, визначить, чи потрібно направляти його на додаткові обстеження або на консультацію до інших спеціалістів, або ж сам призначить лікування", - йдеться в повідомленні НЦЗУ.

Там також роз'яснюють, що тільки після особистого прийому пацієнта лікар має право створити в електронній системі медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

"Перехід на електронні лікарняні означає, що відтепер пацієнту не потрібно збирати підписи на паперовому бланку і носити його по кабінетах. Обмін інформацією відбувається автоматично. А пацієнт тим часом займається своїм лікуванням. Однак відвідувати лікаря для цього обов'язково", - наполягають в НЦЗУ.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв про те, що Україну атакують три серйозні штами грипу. Згідно з даними Центру громадського здоров'я, саме на екваторі вересня в країні починається циркуляція цього вірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я