RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

У вакцини AstraZeneca виявили серйозний побічний ефект

Європейське агентство лікарських засобів (EMA) додало надзвичайно рідкісний нервовий розлад, а саме синдром Гієна-Барре, до переліку можливих побічних ефектів вакцини AstraZeneca.

Про це повідомляє Reuters.

Станом на 31 липня 2021 року було зафіксовано 833 випадки захворювання синдромом Гієна-Барре з 592 млн доз вакцин, введених в усьому світі. Тому EMA класифікував побічний ефект як "дуже рідкісний" і підкреслило, що "користь від щеплення переважує ризики".

Також синдром Гієна-Барре додали в список побічних ефектів вакцини Johnson & Johnson. У список "дуже рідкісних побічних ефектів" цих препаратів також внесені тромбози.

Синдром Гієна-Барре - це захворювання, при якому організм пошкоджує власні нервові клітини, що призводить до м'язової слабкості. Важкі випадки спостерігаються рідко, але можуть призводити практично до повного паралічу. При цьому більшість пацієнтів одужують.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у вакцини Moderna виявили проблему з якістю.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я