RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Зелений, жовтий, помаранчевий і червоний: які обмеження діятимуть в кожній із зон карантину

З'явилося роз'яснення нових карантинних обмежень та норм на різних рівнях епідемічної небезпеки.

Детальну інформацію оприлюднило Міністерство охорони здоров'я України.

При зеленому рівні епідемічної небезпеки необхідно носити маску в громадських приміщеннях і транспорті.

При переході на жовтий рівень до масочного режиму додається обов'язкове дотримання дистанції в 1,5 метра в громадських місцях. Також забороняються масові заходи, на яких на кожного учасника відведено менше ніж 4 кв.м площі. У спортивних і фітнес-залах на кожного відвідувача повинно приходитися не менше 10 квадратів площі. Заповнення залів в кінотеатрах та інших культурних закладах не має перевищувати 50%.

Вищевказані обмеження не застосовуються у разі наявності сертифікатів вакцинації у 80% персоналу і 100% відвідувачів. Також можуть працювати установи освіти, в яких вакциновано 80% співробітників.

У разі віднесення регіону до помаранчевого рівня МОЗ визначив ті ж норми, що і для жовтого, при цьому місцева влада має право встановлювати додаткові обмеження.

У червоній зоні діє масковий режим і дистанціювання. Під забороною: робота ТРЦ, кінотеатрів та інших розважальних та культурних закладів, непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, фітнес-залів, басейнів, готелів, закладів громадського харчування, крім доставки та замовлень на винос.

Також заборонені масові заходи, за винятком офіційних спортивних заходів та ігор без глядачів.

Робота освітніх установ можлива при повній вакцинації 100% співробітників.

Крім того, зазначається, що обмеження червоної зони не діятимуть в закладах і на заходах, де всі співробітники та відвідувачі мають зелений ковід-сертифікат.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я