RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Сильний біль: названий головний симптом, який відрізняє "Дельту" від інших штамів

"Дельта"-штам коронавірусу, який вкрай небезпечний для дітей та підлітків, провокує сильний біль в м'язах. Цей симптом відрізняє "Дельту" від інших варіантів Covid-19.

Про це розповів головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький, пише "1+1".

Зараження "Дельта"-штамом, як і іншими варіантами коронавірусу, супроводжується сильним головним болем і болем у горлі, кашлем і лихоманкою. Однак воно має і ще один прояв.

"Симптом, який я спостерігаю у хворих штамом "Дельта" - це сильний біль в м'язах. Це основне, що відрізняє "Дельту" від інших штамів", - зазначив лікар.

Крім того, у пацієнтів з "Дельтою" стрімко можуть наступити ускладнення, тому потрібно бути максимально уважними до свого стану.

"У нас є проблема в тому, що вже на 6-7 день захворювання вже може бути серйозне ураження легень, що вимагає госпіталізації. З попередніми штамами процес відбувався повільніше. Сімейним лікарям слід бути пильними", - наголосив Тарас Жиравецький.

Як повідомляв "Апостроф", раніше медики назвали найефективнішу проти "Дельта"-штама вакцину.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я